babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Köldökzsinórvér

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A köldökzsinórvér az újszülött vérében, pontosabban a gyermek köldökzsinórjában és a méhlepényben található meg. A köldökzsinórvér bőséges forrása a jó minőségű és kiváló önfenntartó képességgel rendelkező őssejteknek, melyek a köldökzsinórvér felfogása révén könnyen és kockázatmentesen összegyűjthetők és mélyhűtött állapotban hosszú ideig megőrizhetők. Közvetlenül a szülés után a méhlepényben és köldökzsinórban visszamaradt vér, ha nem kerül őssejt-bankba, orvosi hulladékként megsemmisítésre kerülne.

A köldökzsinórvér rendkívüli értéknek bizonyulhat egy napon az Ön számára is, mert megmentheti gyermekei életét. A köldökzsinórvér a vérképző őssejtek gazdag forrása, amelyek szükség esetén a csontvelői őssejtekkel megegyező módon transzplantálhatók a vérképző - és immunrendszer működésének helyreállítására.

 

Azok az őssejtek, amelyek a köldökvérből származnak, sokkal vitálisabbak, fiatalabbak és könnyebben adaptálódnak. Ezért kisebb a transzplantációkor a kilökődés veszélye. A köldökvér esetében rövidebb az az idő is, amíg az őssejtből kialakul a fehérvérsejt, a vörösvérsejt vagy a trombocita. Ez azért fontos, mert nagy a veszélye annak, hogy ez idő alatt a beteg valamilyen fertőzést kap. Hiányoznak ugyanis a fehérvérsejtek, amelyek megvédenék a szervezetet egy esetleges bakteriális vagy vírusos fertőzéstől.

 

A felnőtt donorokból gyűjtött őssejteknél nemcsak fiatalabbak, hanem nagyobb mértékű szaporodóképességet mutatnak, mint a felnőtt szervezetből gyűjtött idősebb sejtek. Autológ transzplantációhoz (amikor a saját őssejtek kerülnek visszaültetésre) és allogén transzplantációhoz (amikor családtagtól vagy idegen donortól származó őssejtek kerülnek beültetésre) egyaránt megfelelő őssejtforrás.

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

Mennyi múlik azon, hogy tudatosan figyeled magad. Hogy egyszerűen nem engeded meg magadnak azt, hogy elsunnyogd, hogy valami bánt. És igen, figyelni az érzéseidet tök szuper dolog, nyitottnak lenni meg egyenesen a megoldáshoz vezet, hiszen ha várod, jönni fog.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!