babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Gaviscon belsőleges szuszpenzió és rágótabletta (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A terhesség ideje alatt sok nő szenved gyomorégéstől, amely ebben az időszakban különösen kellemetlen és nyugtalanító lehet, ezért rendkívül fontos, hogy időben felismerje és hatékonyan kezelje ezeket a tüneteket.

 

Mi a gyomorégés?

 

A gyomorégést a gyomor és a nyelőcső határán található záróizom nem megfelelő záródása okozza, ami miatt a gyomorsav visszafolyik a nyelőcsőbe, kellemetlen, maró, égő érzést okozva mellkastájékon. Gyakran előfordul, hogy a gyomorégéstől szenvedő betegek felböfögik a gyomorsavat, köhögési ingert, savas szájízt tapasztalnak és nyelni is nehezebben tudnak.

 

Mi okozhatja a gyomorégést terhesség során?

 

Gyomorégés leggyakrabban a harmadik trimeszterben jelentkezik. Ennek oka a hormonális változásokban, és a növekedő magzat által kifejtett egyre nagyobb, gyomorra nehezedő nyomásban keresendő.

 

Mi segíthet enyhíteni a gyomorégést?

 

A terhesség egy izgalmas időszak, viszont a gyomorégés tünetei megkeseríthetik a kismamák mindennapjait, aminek köszönhetően a várandós nők inkább kerülnek bizonyos ételeket, hogy megelőzzék a további rosszulléteket. A nehéz, zsíros, fűszeres ételek mellőzése mellett javasolt az ételek kisebb adagokban történő fogyasztása és a lefekvés előtti étkezések kerülése.

 

Gyógyszeres kezelés terhesség és szoptatás ideje alatt?

 

Terhesség és szoptatás ideje alatt különösen oda kell figyelni a megfelelő gyógyszerválasztásra, így jó hír, hogy a természetes összetevőjű Gaviscon termékek terhesség és szoptatás ideje alatt is biztonságosan alkalmazhatók.

A Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió már 3 percen belül enyhíti a gyomorégést, és akár 4 órán át hat.

Gaviscon borsmenta ízű rágótabletta pedig víz nélkül is könnyedén bevehető.

A gyógyszerek hatásmechanizmusa fizikai jellegű, hatóanyagainak köszönhetően védőréteget képeznek a gyomortartalom tetején, amivel megakadályozzák a gyomorsav visszaáramlását a nyelőcsőbe, így gyorsan és hatékonyan enyhítik a gyomorégés okozta kellemetlen tüneteket.

 

Tovább a Gaviscon weboldalára

  

Vény nélkül kapható gyógyszerek.

 

Reckitt Benckiser Kft. • 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. • Tel.: +36 1 250 8399

• E-mail: consumerhealth_hu@reckitt.com • www.gaviscon.hu • RKT-M-23064 

kockazati

 

Ajánló

A szülés egyértelmű jelei
Megoldások alvászavarra.
Káros-e a koffeinfogyasztás?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Sose féljünk semmitől! Ennél szörnyűbb rabszolgaságot elképzelni sem tudok. Legyünk csak merészek, és kalandvágyók, és reményteliek! Táncos léptekkel menjünk az élet elébe, kitárt karral fogadjunk mindent, amit ad!

- Lucy Maud Montgomery -

A legjobb baba ajándék!