babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hasznos kiegészítők a szoptatás alatt (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Szoptatás egy csodálatos és kihívásokkal teli időszak az anyák és a babák számára is. Ugyanakkor a megfelelő eszközök használata könnyebbé és kényelmesebbé teheti ezt az utazást.

 

A szoptatás elején szükséged lesz néhány doboz eldobható melltartóbetétre és egy lanolin krémre a fájó mellbimbóidra. A melltartóbetét egy olyan speciális réteggel rendelkezik, amely a folyadékot zselévé alakítja át, ennek köszönhetően meggátolja az átszivárgást.

Ha problémád van a túlérzékeny mellbimbóiddal, laposak vagy befordultak, használhatsz speciális szilikonos mellbimbóvédőt is, amik elősegítik a bimbók gyorsabb gyógyulását. A bimbóvédők alakja lehetővé teszi a baba számára a bőr illatának érzékelését. Használatuk alatt mindig ellenőrizd, hogy a baba súlya helyesen gyarapodik-e.

 

Olyan helyzetekben, amikor az anyának folyamatosan le kell szívni a tejét (pl. az újszülött kiegészítő etetésére vagy a hosszabb babától való távollét), az elektromos mellszívó egy hatékony segítség lehet.

A mellszívó kiválasztásánál ügyelni kell arra, hogy az természetes, kétfázisú szívóerővel bírjon, amely hasonlít a babáéhoz.

Figyelmedbe ajánljuk a Canpol babies Take&Go hordozható elektromos mellszívót, ami 120 perc vezeték nélküli használatot és csendes működést biztosít, így akár éjszakai leszívásra is alkalmas. Természetes szülés és császármetszés után egyaránt használható, emellett néhány laktációs problémára is megoldást ad, mint az emlőgyulladás vagy tejhiány. A mellszívók használatával egy kis extra énidőhöz is juthatsz, mivel akár másra is rábízhatod a baba etetését.

 

Hogy a szoptatás mindkettőtök számára kényelmes legyen, egy jó megoldás lehet néhány kényelmes, speciális párna beszerzése.

A kényelmes pozíció a párnákon csökkenti a helytelen mellre tevés vagy mellbimbó húzás kockázatát.

 

Ha a kényelemről van szó, úgy a megfelelő méretű állítható pántú 100% pamut melltartó sem maradhat ki a felsorolásból. Az szoptatás elején, a kényelmes drótnélküli melltartó a legjobb választás, mivel ez nem gyakorol nyomást a tejvezetékre, amely emlőgyulladáshoz vezethet.

 

Alapértelmezettnek tűnhet, de a megfelelő mennyiségű vízbevitel is kulcsfontosságú, ha a szoptatásról van szó. Mindig legyen kéznél amikor szoptatsz, mivel néha szomjasnak érezheted magad.

 

Ajánló

Ugyan ki tudna megütni egy kisbabát?
Tartsd be az alábbi tippeket!
Tedd?! Ne tedd?! Előbb olvasd végig!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Keep smiling! Tudod, hogy ez a set phrase nem egyszerűen annyit jelent, hogy mosolyogj? Hanem azt jelenti, hogy minden körülmények között legyél optimista.

- Szilvási Lajos -

A legjobb baba ajándék!