babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Illóolajok és aromaterápia szerepe a várandósság alatt (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Attól a pillanattól kezdve, hogy rápillantunk a pozitív eredményű terhességi tesztre és megtudjuk, babát várunk, számos érzés fut keresztül lelkükön és testünkön egyaránt.

Igazi hormonális hullámvasút kilenc plusz másfél hónapon át, amely során megnyugtató lehet, ha van némi kapaszkodónk. Párunk, családunk és barátaink támogatása mellett segítségül hívhatjuk az aromaterápiát és az illóolajok erejét is.

 

Aromaterápia otthon, a várandósság ideje alatt

 

A várandósság lényegében a fészekrakás folyamata, berendezkedünk kisbabánk érkezésére.

Ha az otthonunk illata finom, megnyugtató, könnyebb lesz olyan sok órát, napot, hetet időzni ugyanazon falak között.

Nincs arra aranymetszés, hogy melyek azok az illatok, amelyek biztosan segítenek ebben. Az illatok terén a várandósság különösen vicces időszak, hiszen napról órára változik, hogy milyen illat esik jól, mi az, ami undort kelt bennünk.

 

A citromhéjjal nehéz félre választani, a citrom illata frissít, jókedvre derít. A citromhéj illóolaj mellé néhány pár csepp Öröm keveréket is jó szívvel javasoljuk. A benne lévő balzsamos szuhar a lélek egyik nagy gyógyító olaja.

Az otthonteremtéshez jó segítő a Zen olaj, nyugtat, ellazít, harmonizál. Segít, hogy tudj kapcsolódni magaddal ebben a nagyon új, változó időszakban.

 

Babavárás illóolajokkal kísérve

 

Az illóolajokat használhatjuk masszázsra, inhalálásra, borogatásra, csepegtethetünk belőlük a párologtatóba. Azonban fontos tudni, hogy a várandósság alatti masszázsban az illóolajok egy szűk körét használhatjuk csak: orvosi levendula, citromhéj, narancshéj, bergamott, grapefruit, mandarin, keserűnarancs héj, és lime héj.  

Az illóolajok alkalmazását illetően mindig érdemes szakképzett aromaterapeuta tanácsát is kérni!

 

A Hold gát-masszázsolaj használatával – amely többek között orbáncfű, makadámdió- és sárgabarackmagolajat tartalmaz - rugalmassá válik a gáti szakasz, optimális esélyt adva a szülés közbeni gátvédelemnek, továbbá segít visszaállítani és megőrizni a gát állapotát a regenerálódás időszakában.

A Ringató olaj méhlazító olajkeverék pedig az esetleges feszültségből adódó méhösszehúzódások enyhítésére és megszüntetésére ajánlott készítmény.

 

Amikor eljön a nagy pillanat

 

Az illóolajok a szülés pillanatában is áldásosak lehetnek, hiszen az olajok nyugtató, lazító hatását nem csak az édesanya, hanem a baba is érzékeli.

A Világra hozó masszázsolaj összetevői - sárgabarackmagolaj, geránium, damaszkuszi rózsa és szantál illóolaj - a szülés körüli nyugtató, lazító masszázshoz ajánlott. A Parázsolaj ezzel szemben a szülés körüli stimuláló masszázshoz kiváló választás szezámolaj, szegfűszeg- és gyömbér illóolaj, valamint az édesnarancs esszencia tartalmának köszönhetően.

Ha pedig szeretnél teljesen felkészült lenni a baba érkezésének pillanatában, érdemes a kórházi bekészített csomagod részeként a Szülés felkészítő csomagunkra is gondolni. Méhecske Bőrfeszítő Masszázsolaj, Világra hozó masszázsolaj, a Parázs olaj és a Hold olaj együttesen végigkísér és segít a vajúdás időszakától egészen a születés csodálatos pillanatáig.

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha arra összpontosítunk, hogy milyen szörnyű a helyzetünk, egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Irányítsuk figyelmünket a pozitívumokra, és egyre több pozitív dolgot fogunk észrevenni.

- Gary Chapman -

A legjobb baba ajándék!