babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Terhesség alatti vaspótlás, avagy a HEMvas, az jó vas (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Életet adni egy gyermeknek óriási csoda, mérhetetlen boldogság és egyben hatalmas felelősség. Két test megfelelő vérellátását biztosítani és ezzel támogatni magzatunk egészséges fejlődését, nem kis feladat. Várandósként a megfelelő folsav- és vasszint biztosítása kiemelten fontos, ugyanis a magzat növekedése során a normál napi vasszükséglet sokszorosát használja fel a szervezet. A terhesség kezdeti időszakában sokan émelygéssel, hányással küzdenek, és a változatos étrend ellenére is előfordulhat, hogy a szervezet vasraktárai kiürülnek. Érdemes ezt megelőzni, és már a pocakban gondoskodni a magzat és az anya vasszükségletének ellátásáról. 

 

Később, születése után is elengedhetetlen a gyermek megfelelő vasszintjének biztosítása; növekedéséhez, mentális és fizikai aktivitásához sejtjeinek elegendő oxigénre van szüksége, melyet a vörösvértestekben található hemoglobin szállít. A vas hozzájárul a vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, szerepet játszik a sejtosztódásban.

 

De melyik a legmegfelelőbb vas várandós nőknek és gyermekeknek?

 

A növényi eredetű élelmiszerekben (zöldség- és diófélék, bab, teljes kiőrlésű gabona, bizonyos gyümölcsök) található ún. nemHEMvas esetén a felszívódás nagyon alacsony, amit tovább ronthat a gyomorsav és egyéb étrendi tényezők.

 

Ezzel szemben a halakban, baromfi-, sertés- és marhahúsban található HEMvas felszívódása hatékonyabb, biohasznosulása nagyobb mértékű.

 

Ha a táplálkozásunkkal nem tudunk elegendő vasat juttatni a szervezetbe, vagy a szervezet vasigénye megnövekedett (terhesség, szoptatás, elhúzódó havi vérzés, intenzív növekedés), érdemes plusz vasat juttatni a szervezetbe. Válassz jól felszívódó, HEMvas tartalmú készítményt, mert a HEMvas, az jó vas.

 

Tudj meg többet a HEMvasról!

GLB-2024.02/01, lezárás dátuma: 2024.02.16.

Ajánló

Tippek, amelyek garantáltan segítenek.
Hogy fogadd el a változásokat?
Fogadd meg az alábbi tanácsokat!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Sose féljünk semmitől! Ennél szörnyűbb rabszolgaságot elképzelni sem tudok. Legyünk csak merészek, és kalandvágyók, és reményteliek! Táncos léptekkel menjünk az élet elébe, kitárt karral fogadjunk mindent, amit ad!

- Lucy Maud Montgomery -

A legjobb baba ajándék!