babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Távmunkát keresve

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy az anyaság nem 8 órás állás. Annak a nőnek, aki  a gyereknevelésen túl még dolgozni is akar (vagy kénytelen), kifejezetten nehéz dolga akad.
A munkaidőn túl időt vesz el az utazás, bármikor beeshet egy túlóra, egy váratlan megbeszélés… ezen a problémán igazán hatékonyan tudna segíteni, ha az anyák nagyobb hányadának lenne lehetősége távmunkavégzésre.
 
A távmunka egy olyan atipikus foglalkoztatási forma, ahol a munkavállaló az otthonában végzi el a rábízott feladatokat, munkaidejének jelentős részét fizikailag távol töltve a munkahelyétől, ugyanakkor az infokommunikációs eszközök segítségével folyamatosan kontaktusban maradva azzal. A munkavállaló költséget tud így megtakarítani (utazás, rezsi, irodaszerek), a munkavállaló pedig viszonylag rugalmasan tudja beosztani a munkáját, időt spórol azzal, hogy nem kell napi szinten megjelennie a munkahelyén. További előnye még a munkáltató szempontjából, hogy míg a nők sokszor azért vesznek ki betegszabadságot, hogy a beteg gyerekükkel otthon maradjanak, addig a távmunkában dolgozó nők nagy valószínűséggel nem mennek táppénzre ilyen esetekben. A céghez is inkább lojálisabb egy olyan munkavállaló, akinek lehetőséget adnak a távmunkavégzésre.
 
Sajnos hiába nyilvánvalóak az előnyei ennek a fajta foglalkozatásnak, ma még egyáltalán nem elterjedt a távmunka hazánkban. Ha valaki munkavállalóként ragaszkodik ehhez a megoldáshoz, nincsen könnyű dolga.
Legegyszerűbb, hogy ha nem eleve távmunkát keresünk, hanem olyan irodai munkát, amit esetleg később az otthonunkból is el tudunk végezni. Nem minden cég nyitott rá azonnal, de ha a lehetőségek mindkét fél részéről adottak, érdemes megpróbálnunk. Ha a munkáltató előtt valós adatokkal alátámasztva prezentálni tudjuk a távmunka előnyeit, akkor nyert ügyünk van. Természetesen nem rögtön az állásinterjún kell ezt felvetnünk, de a lehetőségre érdemes rákérdezni.
 
Ha újsághirdetésben találkozunk a távmunka kifejezéssel, legyünk óvatosak. A hirdetésekben szereplő munkák gyakran hálózatépítői, ügynöki, telemarketinges munkák, amit jutalékos rendszerben fizetnek ki – ez általában nagyon sok munkát jelent nagyon kevés pénzért.
 
Ami szintén gyanakvásra adhat okot, ha a hirdetésben, vagy telefonos megkeresésre egy bizonyos összeg befizetését szabják meg feltételül a távmunkához jutásnak. Soha ne fizessünk azért, hogy dolgozhassunk! A valódi távmunkát ajánló cégek nem kérnek regisztrációs vagy tanfolyami díjat.
 
A távmunkát végezhetjük alkalmazottként, vagy megbízási szerződés alapján is. Keressünk fel egy könyvelőt, vagy egy munkaügyi szakértőt, aki eligazít minket az adókról és járulékokról, a társadalombiztosítási jogviszonyunkról, ugyanis atipikus foglalkoztatási formáknál ezek nem mindig egyértelműek.

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Sose féljünk semmitől! Ennél szörnyűbb rabszolgaságot elképzelni sem tudok. Legyünk csak merészek, és kalandvágyók, és reményteliek! Táncos léptekkel menjünk az élet elébe, kitárt karral fogadjunk mindent, amit ad!

- Lucy Maud Montgomery -

A legjobb baba ajándék!