babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Így takarítsd ki a konyhád!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Az otthon szíve a konyha, ennek ellenére általában a legpiszkosabb helyiség, hiszen naponta legalább háromszor aktívan használjuk. Lepotyog az étel a földre, lecsurog a víz a mosogatóból, és máris kész a rendetlenség. 

A konyha takarítása véget nem érő folyamat. Szerencsére vannak apró trükkök, amivel megkönnyítheted a munkádat. 

 

Vegyél egy kutyát!


Furcsán hangzik, igaz? Egy háziállat tartása lenne az első tipp, amit adunk a tisztaság megőrzésére illetve helyreállítására? IGEN! A kutyusok ugyanis előszeretettel távolítanak el minden leesett falatot a földről.


Csak szárazon!


Tartsd a konyha padlóját, pultot, asztalt és minden egyéb bútordarabot szárazon. A baktériumok a nedves közeget szeretik, így ha száraz felületeket biztosítasz, elkerülheted a terjedésüket.


Égető segítség


Leégett az étel a sütőben? Ha maradéktalanul el szeretnéd tüntetni az égett szagot, illetve az égés egyéb nyomait, akkor önts a sütőbe sót, és azzal dörzsöld át. A hatás nem marad el!


Mikrohullám


A mikró tisztítása nem túl hálás feladat. Viszont ha ecetes vizet melegítesz a benne, majd egyszerűen áttörlöd, többé nem fog a mumus házimunkák közé tartozni. Az ecet illata persze nem kellemes, így érdemes még szellőztetés előtt túlesni ezen a munkán.


Vízkő


Ha irtózol az erőszakos, vegyszeres tisztítószerektől, akkor nyúlj ismét az ecethez. Ez az egyszerű (és olcsó) étkezési célra javasolt termék nagy segítségedre lehet a házimunkák elvégzésében is. Az ecet minden vízkövet eltávolít, elég átdörzsölnöd vele az érintett felületet, majd öblítsd át vízzel!

 

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Bárki, aki elindít egy érzést benned, valójában csodát hoz az életedbe. Légy hálás érte, mert olyat mutat, amit eddig még nem éreztél - hisz minden megismételhetetlen. A mosoly, ahogyan rád néz, vagy épp megölel... kétszer nem történik meg ugyanaz.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!